Salam Hello bonjour :) Notes : Appreciate what others gives to you and do not make any complement x)

Monday, December 27, 2010

DUA PULUH SATU

Salam.
Hadiah. Ape itu hadiah? ganjaran kot. Hm buat mase ni mama blom bagi lagi hadiah kat aku. Sebab hasil aku berhempas pulas belajar dan akhirnya menerima anugerah yang sangat lumayan iaitu 8A. Mama kate nanti dye bagi. Tapi bukan sekarang. Takpe Ikin tunggu ye mama. 

Kadang kadang aku tak faham dengan makcik makcik joyah. Gosip dye hamboi melebih lebih. Kadang kadang tuh ade je yg dikompelin rase tak puas hati terhadap seseorang ikot sedap gusi gigi dye bercakap. Tanpe mempedulikan perasaan orang pulak tuh. Ade mase tu, makcik joyah yang rapat lah jugak dengan mama cakap kat mama aku yg maksodnye anak lelaki lagi bagus dari anak pompuan. Dialognye ape ntah aku tak ingat. Hek eleh kw, tau ar anak laki ramai unn. Kw piker anak laki kw sume tu dah baguus? Anak pompuan yg mama aku ade tak sesebaguus anak laki kw?

Cakap lain kali gune otak. A big mouth. Ade jugak yg dengki dengan kejayaan anak orang lain. Contohnye macam anak orang ni dapat UPSR 5A. Anak dye tak dpat. At least ckap lah tahniah ke ape unn. Ni tak sesuke hati perot dye je cakap 'Alahh anak si polan tu dpat 5A sebab nasib je' Ehh kw ni. Cube tanye anak kw sendirik apakah usaha yg anak kw buat seimbang dengan usaha yg anak si polan tu buat? Kalw aku dah lame aku ckap stret to de poin. Tapi tak sampai hati plak kang nanti ckap aku kuajo.

Ade tuh pulak, kalw anak sendirik dpat results bagos mau heboh satu lorong, satu kampong. Siap tanye sume org lagi ehh results anak kw berapa? kalw ade yg lagi pndai dari anak dye mule lah saket hati. Cakap macam macam. Haih tak faham. Inilah ragam manusia. Yang aku perlu hadap setiap hari -.-

Ditto :)

DUA PULUH

Salam.
Sape rindu zaman kanak kanak? alah aku tau zaman kanak kanak korang sume best kan. Ye lahh budak kecik lagi mase tu. Sume omel omel. Manje manje. Aku ingat lagi mase kecik kecik yang mama aku cakap aku ni gemuk. Then dye risau sebab antara 3 orang anak dye (time tu Aslam blom diproses menjadi manusia lagi ; ) akulah yg paling gemuk. Peha jangan cakap ahh macam drumstik. Bukan ais krim drumstik taww.

Dulu aku slalu ikot mama hantar 2 orang kakakku ke sekola. Dekat je dari rumah. Then amek dorang dari sekola mesti singgah 7eleven. Tak sah kalw tak singgah. Dulu ade kucing. Name dye kuning ke kunyit. Adehh tak ingat ah ape ntah name dye. Comel sangat. Tapi skrang aku tak tau ap nasib dye. Sebab kitorg dah hantar dye kat tmpat banyak ikan dijual iaitu pasar. Biar dye senang cri mkan. Huhu sob sob :'( tapi sekarang tak taulah apasal aku tak suke kucing -.-

Kalau dulu aku ngan Kak Nana suke conteng2 dinding. Ayah marah kitorg buat do no je. Hehe. Budak kecik, takpe. Sume dimaafkan. Ingat lgi mase tu aku 4 taon ke 5 taon ek, mama buat parti hari jadi untuk aku nd Kak Nana. Tempah 2 kek. 2 2 coklat.

Then mase umo aku 5 taon, aku mengalami accident smpai tgan kanan aku patah. Huhu kesian aku. Mase tu bdan dah tak gemok dah. Mase ni aku bole lah manje manje ngan family aku kan sebab aku yg bongsu. Tak aleh aleh mama ngandung lagi. Then kuar lah Aslam. O ohh title bongsu sudah dirampas. 

Then teruskan hidup smpai lah sekarang. Budak yg dulu montel dan comot telah bertukar jadi comel dan manis, ecehh puji diri sendirik pulak hhee. Sekarang dah lima belas. Next year enam belas. Pastu SPM then sambung blaja nd habes blaja next cari kerja then baru kawen. Hhiii gatal eh kw gatal.

Ditto :)

SEMBILAN BELAS

Salam.
Lagi bape hari nak naik sekolah. Takde semangat haihh. Tak thu lahh maybe da naik lemak kot 2 bulan cuti kat rumah. Ye laa aku tak keje tau nye makan makan makan je la kat rumah. Takde aktiviti berfaedah dan bermanfaat yang aku buat. Ulangkaji? ohh tolonglah. Buku pon tak beli lagi. Barang barang sekola jangan cakap ahh. Hilang dah mane ntah dorang pegi jlan jlan. Nak beli barang sume malas ahh.

Hari ni Balqis tak datang pulak. Hishh baru nak dengki dengki dye. Katenye nak sekola next year. Siap suro mama belikan kasut sekola untok dye skali hari tuh. Padahal baru 2 tahun next year masok 3. Budak ni perut da la buncit kalw makan tu memang tertib habes ahh. Bersila kat depan makanan then makan dengan penuh focus. Bila ditanye ape yang ade kat dlam peut dengan mulot comot dye jawab ade baby girl. Mulot comot sebab dye makan roti sapu nutella. Pas tu nak sekola kat tadika Kancil tapi aku dengki aku cakap ahh mane ade tadika Kancil, tadika Harimau ade ahh. Aku tengok muke dye macam 100% percaya je -.-

Nur Syafiqa Balqis. Pakai selendang pinjaman. Semestinye selendang aku jadik mangsa -.-

Balqis new hair

Balqis gedik

Budak ni kalau nanges ehh memang buat aku sirap. Walaupon aku tau akulah yang slalu buat dye menangis. Nak pujok dye? huh susah wehh. Kadang kadang aku goreng goreng dye ngan gule gule jajan sume tak nak. Last last masalah tu selesai bile mama pujok. Ngade ahh kw. Ngan aku tak nak ngan mama nak. Huh kalw setiap petang memang akulah yg dicari sebab mintak mandi. Nanti Kak Iera dah tunggu nak pakaikan bedak losyen sume lah. Kalau dye degil tak dapatlah naik 'bumbum' - motor. Before ayah pegi keje mesti ayah kene bawak dye ni pusing pusing. Sekejap pon jadilah. Asalkan puas.

Haihh bestnye jadik budak kecik ^^

Ditto :)


Sunday, December 26, 2010

LAPAN BELAS


Salam.

Entry kali nih memang sedih habes. Siapa nak menangis amat dialu alukan. Pergi sediakan tisu kat tepi lappy anda. Kalau agak agak nak meleleh air mata plus air hidung, tak yah banyak cakap tarek jeh bende putih tu keluar. Kalau yang sengkek sangat yang gune tisu kecik cinonet tuh, digalakkan abeskan 1 pack yg dlam dye ade 6 bungkus tuh. Dah dah tak yah banyak cakap.


Setiap pertemuan mesti ade perpisahan kann? Bende nih normal kot. Nak story time mule mule masok maktab. Jumpe dua orang budak pompuan yang katenye ade pertalian darah. Yee memang lah dorang sepupu sepipit seengang je tak. Satu homeroom lagi tuh. Satu bilik? ohh tidak. Macam mane ntah dorang boleh tercampak jauh cp yang aku pulak tersungkur ke bp. Mase tu memang tak rapat lahh kan. Pandang pandang slek jeling jeling manje dah biase dah. Biaselah, awal pertemuan kan. Dolu dolu rapat ngan biha jeh. Pegi toilet tarek bha, pegi ds tarek bha. Pegi memane mesti budak tu aku usung.


Ehh cite pasal budak dua orang tu blom habis. Baru nak stad. Ntah macam mane bole rapat. Rasenye time akhir form two kot. Aku nak cite time form three ahh. Name gelaran dorang S dan A. Yang S akan slalu jadik mangse kejam aku setiap hari minggu. Ehh S jom basuh baju. Oke tempah washing machine same same. Duit aku downy kw sabun aku. Kadang kadang syiling kongsi. Then makan maggi same same ngan Pqa sekali. Hm kalw ade masalah, ni haa dye lah jadik aku punye blogpeople *apentahh. Kalau setiap mangse makan hah memang dye lah aku tarek. Piqa tuh memang selalu ahh dah tak leh cakap pe. Kadang kadang 'S!! nak makan tak?' Kadang kadang S tanye 'Nek, dah mandi? dah iron? after heh?' Oke dialog biase dengar sebab kitorang jerit jerit dialog ini setiap petang sebelum pegi prep. Pfft : tisu dah gune?

Then nak cite pasal A pulak. Wahh aku rase semua ex 04 pompuan dah tau yang aku nih hantu makan. Sebab perot tak penah rase kenyang. Mulut pulak kalau tak bercakap, mesti mengunyah. Kalau tak mengunyah, mesti bercakap. Baiklah tukang writter kate jangan gelak. Then yang A nih mesti kalau nak cuti, dye akan murah hati suruh habiskan stok makanan dye. Wahh aku ape lagi, jangan lepaskan! Memang kelaziman aku ngan Bha ngecek ngecek ngendeng ngendeng menyebok tunggu A bagi biskut ke jajan ke. Then bawak balek bilik. Makan lah ape lagi.

Tapi si A nih licik siket. Habis kantoi rahsia aku sebab dye nih tau je ape yg aku rase. Haisyhh dah macam cite No Ordinary Family pulak. Kalau time Migty hari tuh, jangan cakap ahh. Memory camera dye memang ade je lah pic aku selit selit. Gambar burok aku pon dye amek. Yang pakai telekung tu alamak memang burok benor. Tak sanggup nak tengok sampai 2 kali. Sekali je orang tengok memang kutuk habes ahh. Tapi tak delete lagi kot. Tapi A nih tengok je kat luar kasar, tapi lembut wehh hati dye. Mudah tersentuh, menangis dan terasa. Ehh tersentuh ngan terasa tu same je kan? Then aku ngan A nih suke usik usik Nad. Ecehh kelakar lahh Nad nih. Macam blur sengal sengal siket. Hhaa memang bedekah ahh kalw kacau Nad unn. Usik usik tuh jangan cakap ahh. Hobi bersama.

Last skali, aku rase entry nih memang panjang sebab aku bebel bebel. Takde pic lagi tuh. Ehh yang nangis tadi tisu dah habis dah? Kalau dah habis tu hah pegi buang. Ye memang sedih. Sebab S dan A tak de tahun depan. Sedih ar. Takde orang kuat netball, takde orang yg kuat gelak. Rindu rindu rindu. Gerangan S dan A tu aku rase korang dah tahu kot. Malas ahh nak bagitau sape. Sedih doo. Papepon, untuk S dan A aku ade beberape pesanan :
Perjuangan harus diteruskan. Jangan mudah menyerah kalah. Ni PMR je. SPM lagi penting. Jangan nangis nangis lagi. Mungkin kali ni gagal, tapi kita tak tau kejayaan yang bakal tiba. Mungkin kejayaan itu lagi besar. We have to meet the failure before we meet the success. Gagal sekali tak bererti gagal selamanya. Ape pon, jangan lupekan kitorang heh. Ingat, semua orang dilahirkan pandai. Kitorang rindu, sayang korang selama lama lamanya. Ingat tu. Kalau ade jodoh, jumpe lain hari. T kita buat reunion besar besar. Biar gempak. Kan best? tak gituu?

Salam sayang ;
Nur Aseken Binti Md Ya'cob - Budak kuat nangis dan budak kuat bermanje manjean ngan korang <3

Ditto :)

Thursday, December 23, 2010

TUJUH BELAS

Salam.
Phewittttttttt witttttttttttt wittttttttttt. Hehe mood skunk nih tgah terover suke suke. Hee tapi tak leh suke sangat!Alhamdulillah aku dah dapat ape yg aku nak. Ternyata penat lelah aku memerah keringat *ecehhh ayat melampau(!) menelaah pelajaran akhirnye, akhirnye, akihrnye aku dapat jugak 8A. 

Mase nak amek tuh dalam kol 11 kott. Time tuh ramai gak yg dah dtg. Beratur panjang haihh nak lunaskan hutang hutang. Then baru diluluskan untuk amek results. Time otw tuh macam macam aku rase. Biaselahh budak banyak songeh. Ehh kw bukan banyak songeh tau, lumrah laa org nak amek results mmg takot takot. Tangan kaki sume dah sejuk, cume tunggu kejung je mcam ais. Hhee then time nak amek tuh cam nak curi curi tengokk jugak. Haihh last last dgan penuh suprise cikgu ckap "tahniah" Auww auwww ^^

Then kt umah mestilah jadik minah kepoh kann tanye orang 'ehh kw dapat bape?' 'ohh aku dapat 8' 'wahh congrats tahniah yeaa' 'ehh kw pon same' on message je laa. Tapi sedih nyee sebab dye tak dapat 8. Okee perjuangan harus diteruskan. Don't give up. Hm

Oke next will update later. See you soon yaa ;

Ditto :)

Wednesday, December 22, 2010

ENAM BELAS

Salam.
Hm rasenye memg dah maklum unn yg results PMR akan kuar esok. EHH yg tak tahu mehh sini aku bagitau. Hisyhh tapi sekarang dah ade perasaan takot dah. Menggigil je blom lagi -.- cuak untuk menunggu esok.

Tadi aku tanye mama kenapa aku takde feel langsung. Mama kate mama pon tak de feel jugak. Masing masing cam buat do no je kan. Yang kakak aku duo orang tuh dah pelik aneh aneh ehh ikin nih takde perasaan ke? Ehh betollah weh tadi je sekarang maybe ade siket. Hm kenape yeea? Mari kite selidik same same -.-

Oke semalam chat bersama afro kat fb. Dye kate maybe aku fikir bende lain kot. Ohh memang! aku asek fikirkan super junior sajeeee ^^ Sebab aku dah jatuh cinta. Jatuh cinta dengan............ lagu Bonamana dorang. Heehee memang lah lagu tuh dah lame kan tapi apahal ntah boleh ter'crush' *ehh cikgu bm aku takde ajar pon ayat cenggini. Kang ade yg kene pelangkung psssttt merepek dah aku.

Solat hajat? dah buat. Bace Yasin? ohh tu tak buat hhee. Qiam? ohh yang tu lagi lahh. Tak de maknenye sebab aku ni memang tido pukol 2 pagi. Kadang kadang 3 pagi pon boleh jejak. Haisyhh solat subuh jangan cite ar. Kadang kadang terlepas then qodo' je lahh. Aku belom jadi mukmin sejati -.- ape nak jadi?

Semalam boleh gelak gelak lagi ngan kak iera. Tengok video super junior. Auww! omel omel nak nak pujaan hati~ Ryeo Wook. HHaa yg penting berdekah gila aku

Hm oke lah. Ni je. Ehh doakan esok ye. Ya Allah berilah yang terbaik untuk hambamu ini. Aminnnn.

Ditto :)

Monday, December 20, 2010

LIMA BELAS

Salam.
Ehh ehh kenape ngan aku nih? Tak de perasaan pon pasal results PMR. Hisyhh betol betol. Huhuhu kenape semua orang tules kat wall takot results, dying for this thursday? Arghhhhhhhhhhhh memang takde perasaan betollahh aku nih -.-

Ehh cepatlahh datang perasaan takut, gementar, menggigil ahhh semua lahh kalau boleh. Hisyhh desperate .___. sangat sangat sangat ;

Hope all form three students of mjsc Pontian gets 8A's in our PMR examination. Aminn amin.

Ditto :)

Sunday, December 19, 2010

EMPAT BELAS

NUR FATIN NABILAH BT ZAIZALI <3

Salam.
Aku harap aku tak salah type name kw hhaa. This entry, I would like to use english as create my story. Ehh bukan bajed bajed tau. Haram jadahnye nak cenggitu (Ehh english lahh) -.-

My Pleasure,
According to your message that you send to me last week, I know that you're very dissapointed to your friends, including me right? That makes you so sad. I want to make an apologise and I hope you'll accept it. I feel not being well when I read your text. Yes, I admit that we are such being 'lost contact' since last month. And I know that's all are my fault. Between you and me, I am a 'murder'. I killed my friend's heart. How could I?
Dear,
I should be thankful if you accept my sorry. I want you to know that you're always in my mind, my soul because you've sit on my guardian heart. I love you. I am sincere. I hope that you still beside me, share with me when we are in happy, sad or else. All our feelings we shared it together, like what we done before. You may send message to me on facebook. It will be better.
Besties,
I hope you'll be happy in your becoming life. Believe that God had made the best for you. Maybe not now. But keep continue your wish. Maybe they will be come true. With God blessing. I hope you'll get 8A's in your PMR results. Pray me too. Hope we'll meet again. I love you, friends. Miss miss miss a lotssssssss ;

Sekian Terima Kasih *hek elehh tetibe bm pulakk dah -.-

Ditto :)

Friday, December 17, 2010

TIGA BELAS

I have a lack of followers. 
Takpe lahh tak jadik masalah -.-

Ditto :)

DUA BELAS

Salam.
Beauty's Rival In The Palace hhaa best giler! Ehh cite nih takde kat wayang tau. So tak payah nak tanye abang wayang tu ade tak cite Beauty's Rival In The Palace? Sumpaa dye ternganga nd tak pasal pasal korang dianggap gile :O
Haah ni laa citewnye. Dye slalu on air kat tv2 setiap isnin hingga jumaat dari pukol 6 petang hingga 7 malam. Wahh dah boleh jadik promoter drama Taiwan pulak dah. HEE cerita ni dye punye raja dye hensem permaisuri dye pon cantek. Tapi maharani dye slek slek belaka sebab maklumlah dah tua. Dah tak cantik. Soleklah kw tebal tebal pon tetap nampak kerut kerutan di muka. Ececehhhh siod -.- hampesss.

Hhaa skunk nih dah episod 21 wahhh tak sabar nak tgok final episode hhee tapi tak tau bile. Mintak mintak lah habes before aku balek asrama (eceh tengok laa kalw aku stay/ dapat 8A *aminn aminn aminn) ;

Ditto :)

SEBELAS

Salam.
Enam hari lagi tapi tak de perasaan gahah. Semua orang dah type type kat status fb maseng maseng 'enam hari lagi' bla bla nd bla. Fuhh sumpaa memang tak de perasaan. Zero. It's kosong -.-

Ditto :)

Thursday, December 16, 2010

SEPULUH

Salam
Hm before before tuh nak cakap wahhh bestnye tadi pegi jtc HEE kuar dengan tuttt aku hhaa oke tu je tak bole cite lebih lebih teehee fyi entry kali ni tidak akan menggunakan tanda nokhtah atau titik atau fullstop hhaa pandai pandai lahh bace he sebab masing masing dah tau membaca dan mengeja fuhh merepek lagi ehh oke lahh merepek kan daripada mencarut -,- ohh sudah memang aku suke sangat lari dari tajuk besar oke nak story story nih pasal si copycats nih yg macam ohh fcuk hhaa harap maklum bukan fuck tapi fcuk, jenama trkenal bagi dress dress pelbagai hhaa kalis siket wehh alamak tercarut laa pulak takpe sekali ni ajeee

Hhaa apelahh kw copycats dah tak de orang laen ke nak pileh hm haisyhh tak faham dengan kw fuhh muke cantek tapi 'salin kucing' rupenyee hhaa lantak lahh kw budak aku malas nak amek tau hhaa selamat berbahagia untuk mengopy dan mengecat hhaa fuhh cikgu bm aku tak de ajar pon cantum cantum ayat bm andd bi HEE mandai mandai aku je buad sendiri hhaa okee byeeee

Ditto :)

Monday, December 13, 2010

SEMBILAN

Salam.
Hisyh hisyh macam mane nih? Mak aku cakap badan aku dah gemok. Wahh tak penah penah ade org cakap cenggitu hikhik -___- lol. Ohh ye sebenonye tajuk sebeno entry ini ialah...............
 
4 PERKARA YANG AKAN MENDATANGKAN PAHALA APABILA MELIHATNYA

HEE mesti korang pelik unn tak pasal pasal aku bercertita bercerita pasal pahala. Hehehe biarlahh ilmu yg ade perlu dikongsi bersama. Tak gituu? Hm kalau korang nak tau, 4 perkara itu adalah :
  1. Mashaf Al Quran
  2. Wajah ibu
  3. Kaabah
  4. Melihat langit dan memikirkan kekuasan-Nya
Nak dapat pahala free? It's easy yaww!

Ditto :)

Saturday, December 11, 2010

LAPAN

SALAM.
Hisyh aduhh aduhh results PMR dah makin dekat nih. Alaa dulu dulu sebok heboh sangat cakap results PMR kuar 28/12. Tapi tadi kecah kecah kat fb cakap kuar 23/12. Ape nieee? Korang jangan main main. Eh tapi betollah sebab Uzair smpai tanye LPM lagi. LPM tu Lembaga Pelajaran Malaysia kott HHaa hentam je aku tak tao pon apakah LPM tu?

Sekarang cuma yg tinggal hanyalah bertawakal, berdoa, buad solat hajat taubat tahajud eh jangan lupa buad solat lima waktu sekali. Kang tak pasal pasal dapat dosa free -.- Then kalau ade kelapangan masa baca surah Yaasin. Alahh mesti ade kelapangan masa punyaa sebab cuti kann? Dah dah tak de lagi alasan sebok lah, nak tengok tv lahh, nak tolong mak masak lahh*tetibe.

Cehh yang aku sebok bebel membebel kat sini apahal? HEE tak boleh buad sekarang sebab perempuan punye hal tu. Alahh faham faham sudah. InsyaAllah start next week. Hisyhh takod takod nihh kalau tak dapat 8A. Aamal kate kalau tak dapat 8A jangan sedih. Sebab Allah telah menyediakan yang terbaik untuk kita. Gagal sekali bukan bererti gagal selamanya kann? Lagipon, dalam mencari kejayaan harus mengalami satu kegagalan bukann? Tapi kalau dah gagal tu teros putus asa nak study memang hampess laah kw gagal jeee.

Aamal kata lagi, kalau kita putus asa kita adalah orang yang lemah. LEMAH. Dushh dushh aku tak nak jadik orang yg lemah. Jadi aku mesti kuat kann? Macam kartun kartun penyelamat dunia yang konon konon terror tu. Tapi nak pilih superhero Keluang Man lahh sebab walaupon Keluang Man ngan kawan dye Tiung Man tu pesakit mental, mereka tetap membantu orang yang dalam kesusahan*tetibe aku dah lari tajok besar.

Hm jadi kesimpulannya kalau tak dapat 8A pon still kene teroskan hidop kan? Tak nak ahh bunoh diri dah lah menyusahkan keluarga menyusahkan diri sendiri mase kat neraka lagi tuh. Jadi, aku kene kuat! Macam Keluang Man ^^.

Ditto :)

TUJUH

Ehem ehem ._______.
Perhatian, saya dan saya punyee tuttt tidak kaple.
Sekian terima kasih ;

Maybe setengah setengah orang dah tau kann aku dengan sape HEE. Eh betullah kitorang tak couple lahh. Lepas SPM nanti baru sah. Hehe bukan sah kawen sah couple. HHaa poyo poyoo poyooo. Sekarang sweet scandle je *gatal

Ditto :)

ENAM

Salam.
HEE rindu rindu rindu! He's away to Kelantan. Alahh baru kelantan. Blom lagi kat seberang indon ke hape ke. Lepak lepak. Dalam Malaysia je unn unn.

Tetiba rindu jugak dengan Ustazah Hezlen. Since dye bersalin hari tu dah tak dapat jumpe dye dah coz dye due lagi sebulan nak PMR. Ehh iye kee? hhaa ntahlah tak ingat aku rase rase je hee. So dye rest kat umah *ape haa words untok org yg baru bersalin then dye berehat kat umah tu? tak ingat betoll -.- hhaa tak pe lupekan. So dye rest dekat 3 bulan ouhh memang aku tak dapat jumpe dye laa smpai last day. Antara banyak banyak nasihat yg dye bagi kat aku, satu je yang aku ingat sampai sekarang. Ehh oke lah satu kan daripda tak de langsung yg aku ingat .__. dye cakap camgini

"Jangan rindu berlebih lebihan, jangan benci bersangat sangatan"

Then aku pon dengan kepohnye bertanya "kenape ustazah?
Ustazah cakap "sebab Allah boleh menterbalikkan perasaan manusia tu dengan sekelip mata"
Erkk, ade ke dalam kamus bm perkataan 'menterbalikkan'? Ahh lenjann
Aku pon dengan penoh terkejut nd melopongkan mulot *kat dalam hati laa takkan nak buad depan ustazah*
"Isyhhh camne nie, aku dahlahh tak suke sangat dengan makhluk tu. Nak pandang muke dye pon tak mao. Ouh tidak! dulu kitorang rapat tapi sekarang dah tak. Sebab dye dah buad kawan baik aku menangis. Ouhh lupakan. So sekarang kene maafkan dye lahh kan? Semua orang buad silap. Mane ade manusia sempurna dalam dunia ni kann?
Muhasabah diri lahh masing masing -____-

Ditto :)

Thursday, December 9, 2010

LIMA

Salam.
Setiap orang ada masalah. Dan masalah itu kita selalu anggap ia sebagai ujian dari Allah. Kadang kadang ade orang yang mengeluh dan sesetengah orang pulaa akan menerima dengan redha. Percayalah, Allah tidak akan memberikan ujian atau masalah itu kepada kita jikalau kita tidak mampu untuk mengatasinya atau menyelesaikannya sendiri. Sebab tu lahh ade pepatah yg menyebut "setiap masalah mesti ade penyelesaian" aku tak taulahh ni pepatah ke,kata pujangga ke unn aku main amek jeh. HEE.

Jadik, kalau kita ade masalah tuhh,kite kene sabar sambil berfikir apakah penyelesaiannya. Then berusaha andd tawakal je lahh un. Mintak tolong dari-Nya insyaAllah akan diberi petunjuk.

Ditto :)

EMPAT


 Hafizatun Nadia Bt Adazhar

Assalamualaikumwarahmatullah hiwabarakatuh.
Hm korang kenal tak budak yang buad peace kat ats ni? Kalau kat maktab,kengkadang aku panggel tunna, kengkadang tu pulak panggel Hafiza. Hikhikhik. Time Migty aku ngan Trex suke kacau kacau dye ni. Kitorang snap pic dye banyak banyak and kitorang jadikan pic tu sebagai ugutan kalau dye tak nak ikod cakap kitorang. Kalau dye melawan jugak, haaa kitorang masokkan pic dye dalam fb and tag besar besar 'Nadya Adazhar' huhu tau takod !HHaa jahadnye aku ;)) Sebabnye dye ni susah gile nak bagi cooperation kalw kitorang nak amek pic dye. Dye kate muke dye kelakar laa ape laa yang penting banyak laa dye bagi kitorang alasan. Tu yang kitorang saje saje ugut tuhh. Nak tengok muke kecutt dye. Hehehe sorry yeee ^^

Hm dalam semua kawan kawan aku,dye ni kadang kadang sengal kadang kadang serious, hm entahlahh tak boleh dijangka laa dye ni yang penting. Tapi,dengan aku dye baik. Dye selalu bagi kate kate semangat kat aku. Kalau ade problem aku selesa gak kongsi ngan dye. Kadang kadang idea dye bole pakai gak. Tapi,kalau dye marah fuhhhhhhhhhh kecutt gile aku. Kadang kadang je laa kene marah sebab aku ni degil sangat. Tak nak dengo cakap dye. HEE

Lame dahh tak jumpe dye. Ape khabor dye pon aku tak tau. Hm tak pe nak amek results nanti kite jumpe <3
Haa cakap pasal results? Aduhh lagi 20 hari. Takod takod kecut sume laaa. Harap harap aku nd kawan kawan aku dapat 8A. Aminnnn *cepat cepat tadah tangan amin sekali.

Ditto :)

Monday, December 6, 2010

TIGA

New hair new look ^^
I had cut off my hair! Huwaaa :'( sayang wehh nak lepaskan rambut rambut aku pegi. Tapi nak buad camne, rimas dushh dushh kat rambut tu sume. So,dah tak de pilihan potong je laah. Tapi tak de lahh pendek bebenor. Sedang sedang je. HEE.
Alahh korang bukannye tau pon rambut aku before and after cam mane unn. Budak budak aspuri je penah tengokk. Lagipon kalw kuar aku pakai tudung *hikhikhik bajed alim. Cumee kalw nak pegi kedai dokat dokat umah aku ni tak do nyooo nak pakai tudung. Hehehehe ;))
Ini je kott cite untuk hari ni. Mood berblogging makin lamee makin hilang dissapeared HHaa. Texting <3

Ditto :)

Sunday, December 5, 2010

DUA

Myspace memboringkan. Sangat sangat sangat. Duhh entah kejadah ape ntah sekarang. Dah tak macam dulu. Now myspace is getting weird and all peeps are ignored it. HHaa padan muka tu laa sape suro berbelit sangat. Tak faham betull! HEE padahal dolu dolu kalau kat maktab pantang cikgu suro bukak internet jee mesti the first things type myspace.com then sign in. Kan kan kan? Alahh macam tak tau sebab aku pon penah buad gak. Hee hee .___.Now myspace dah nak ikot ikot macam facebook. Ade like like and macam macam laa. Dah dah semua orang mari tinggalkan myspace alahh kalau senang korang buang je teros account myspace korang. Hihihihi *menghasut. Tapi aku sampai sekarang pon tak delete lagi sebab sayang pulak kat bende alah ni *cehh padahal tak tau sebenarnyee macm mane nak delete ^^
Then sekarang orang tengah ber-facebook facebook. Aku bole jumpe kawan sekola rendah kawan tadika pon same. Hikhikhik. Nak comment senang chat pon same. Aww kesimpulannya aku memang dah tawar hati laah dengan si myspace. HEE
Okee dan ini pulak tumblr. Dye macam blogspot jugak cume blogspot ni famous kat Malaysians. Heehee betol heh? Lantak leerrr. Kalau tumblr ni follower ramai dari luar negara. Macam macam orang boleh jumpe dari filipino lahh vietnam lahh macam macam laaaa. HHaa tumblr ni  mcm best jugakk arr. Sebab kita reblog post orang tu. HHaa entahlah tak tau nak cakap. But tumblr is crawling to boring ringg ringgg. Sekali sekala je log in tumblr. Ohh yaa if you want to visit my tumblr please click this


Ditto :)

SATU

Salam hello hai hai :)
Hm act skunk nih tengah tak de mood untuk ber-blogging hhaa. Oh yee semua entry lame sudah di delete. Sebab serabot dan tak cantik *agaknyeee.

Ditto :)