Salam Hello bonjour :) Notes : Appreciate what others gives to you and do not make any complement x)

Saturday, February 19, 2011

Bye Good

Cuma nak bagitau yangggggggggggggg :

Esok aku nak balek maktab.

Tuu je. 

Eh tapi ada lagi. Aku RINDUUU sangat dengan sorang budak ni. Budak yang aku slalu nganjing dia dengan panggilan yang memang menyebalkan. Hishh budak mana awak ni? Masok hari ni 3 hari tau takk kita tak berhubung (ayat gatal) Aku tunggu punyalah tunggu kotkot delivered lah kan mesej yang aku bagi tapi sangat menghampakan dan mengecewakan sebab message is totally failed(!)

Hm aku rasa kann dia mesti tengah syok menelaah sebab tu taknak on sim kad dye. Tak pon dye mesti tak de kedit. Tak pon handphone kawan dye mesti kene rampas. Tak pon lack of batery. Hm ntah ntah dye memang tak nak call. And mane tau sim kad dye hilang ke. Tak mungkinnn. Sume ntah ntah ni memang tak leh pakai.

Relax nanny think positive and keep smiling even you're hurting. Wekk malas ahh nak fikir. Tapi memang sumpaaaa sangat sangat sangat rinduu ngan budak gendut tuu. Haihh cepatlah wehh call. Aku da topup dkat 10rm dah. Last-2 tak gune pon sebab ingatkan nak call dye tapi hampess simpan je laa kredit tuu. MHR,I want to hear your voice. Walaupun agak garau sikitt tapi takpe tak kesah hhee.

Hm sudahlah. Malas lah nak type lagi. Nak tidur rehatkan mata. Byeeee

Ditto :)

Anda Bijak Jauhi Zina :)

Kah kah kah. Teehee saya bijak jauhi zina :) (bagi pelangipelangi siket)

Before balik rumah semalam, ada ceramah ilmu sikit pasal ABJZ (Anda Bijak Jauhi Zina). Ceramah ue 4 jam berlangsung kat Dewan Bend. Banyak jugak ahh ilmu yang aku dapat enn tapi yang paling aku ingat dan tak boleh lupa ialah masa akak tuu cakap :

FAKTA : Kehamilan Tidak Dirancang Bermula Dengan Pegang Tangan.

Fakta kan masalahnya. Aku pon masa tahu aku dah whatt? apakah? tak baik menipu tauuu ==' Erghh tapi betol lahh weh. Memula cam dah takot gerun menyesal unn sebab aku pon buat -,- hhee. Then ade lahh step-2 dye kan iaitu :

Holding
Kissing
Hugging
Bursting

Ohh belom sampai lagi. Alhamdulillah masih terpelihara HEE :) Memula macam tak caye auw. Then bila akak ttuu bagi penerangan yang sesangat berjela aku pon macam ohh ye ke hm maybe lah kann. Tapi tuu kan fakta lainlah kalau tetibe dorang tersalah type kan jadik macam ni :

AUTA : Kehamilan Tidak Dirancang Bermula Dengan Pegang Tangan.

Fuhh apa komen korangggggg? Memang sah sah lah kan bende ni menipu =='

Ditto :)

Macho Wekk :(

Entry ni untuk lelaki bajet macho.
Wekk geli siakk. Bajet dah hot lah tuu. Ingat perempuan sume suke kw. Haha boleh jalan masuk kubur lah kw. Eii aku lebih rela lelaki ala ala lembut bak apah dan Faris tau daripada lelaki macho yang suka berpura pura nih. Aku tengok slalu jugak mem-bajet bajet. Tapi awek nak kata keliling pinggang tak de pon. Nak keliling kaki, lagilah tak de. Haii jadik diri sendiri boleh tak? Tak payah nak menyorokkan kekurangan diri dalam title macho korang tuu. Tak bawak kemananyee bende tuu. Menyampah lagi orang tengok adalah. Kalau dah tak hensem tuu terima je hakikat. Berpijak lah dikau di bumi yang nyata (hamek kw aku dah bermadah pujangga).

Kepada yang terasa, silalah insaf. Sekian terima kasih. Aku nak tengok, korang ni bole dapat awek ke tak sepanjang korang mempamerkan ke-machoan korang ni.

Ditto :)

Friday, February 18, 2011

7th Batch

Happy B-b-birthdayyyyyyyyyyyyyyyyyy Seven Batchhhhhhhhhhh!

Sedar tak desar dah tiga tahun kita sesame kann? 

Mase tiga tahun tu lahhhhhhh...........

Ada yang belajar cara berdikari
Ada yang belajar cara menghormati
Ada yang belajar cara bermotivasi

Ada pulak yang.......

Menemui kawan sejati
Menemui cinta sejati (ehemehem)
Menemui musuh yang diiktiraf sampai mati

Dan paling penting............

Menambah koleksi rakan yang pelbagai
Menambah dosa yang terancang
Menambah pahala yang tak dapat disangkal

Dan aku suka sangat bila..............
Makanan ada banyak? kongsi ramai ramai
Ehh ada hot story? Kasi gempak punyaaaaaa
Boleh tolong ajarkan saya subjek ni?

Ceh wahhhhhhhhhhhhh aku tak tau apahal ngan aku hari ni -.-

Yang penting aku nak ucapkan selamat hari lahir kepada 7th batch. Hari kita daftar sesama. Hari kita berkenalan for the first time. Hari kita mengikat ikatan persahabatan. Walau ape pon yang terjadi, kita tetap unite berlandaskan nama 7th batch. Banyak kenangan, jangan disiakan. 

Now everybody are become older. Ready to face the future challenges. Let the past memory 'll be the best teacher for us. Teaching about our future journey. Trying to be matured. Leave all the spoiled mood. We are sixteen. And we have to think like a teenager. A True Teenager. No more stupid joke. No more craziest laugh. Because that period has passed. Okayssssssss.

*Let's have a big clapped because I'm going crazy because of sleepy -,- Nite all

Ditto :)

Jelutong vs Kerayong

Hhaa tajok memang shitt sebab nak membezakan Pontian dan Jasin. Dah 2 minggu dah aku meninggalkan Pontian ecehh ayat memang tak leh blah. Banyak pengalaman aku mase orientation week nd activities week. Manis ade masam pahit tak de rase sume ade.

Day one :
Meninggalkan Johor tanah tumpah nenekku dengan perasaan teruja yang amat. Tak sabar rasenye nak jejak ke tempat baru.Skali sampai hamek kw jajan. Tau tau je lah kan keadaan MRSM yang dah tua. Hari pertama aku jadik buat baik solehah muslimah sebab jalan dpan senior aku tunduk je. Andd yang paling pnting aku jadik budak pemalu (HHAA HIPOKRIT -,-) tapi aku tak nangis bhaiii sebab aku kuat! Okey let's see how strong are you -.-'

Day two :
For the first time, nangis dalam toilet. Menangisi kerinduan yang bertamu dalam jiwa dan raga terhadap kengkawan yang ada kat Jelutong. Menangis sebab rindu emak dan si gendut. Menangis dalam toilet. Macam bodo je sebab yang nampak pon cume batang paip, kepala paip, lubang tandas, simen, nddd tangki simpanan air (bapak ayat skimaaaaaa). Tapi takpe dorang sume bukan nak pujok pon aku nangis sengsorang kat situ. Nangis slowslow lah gile kw nak nangis kuatkuat? Memang buang tebiat. Nangis start petang sampai malam tak nak stop ==' memang menyebalkan.

Day Three :
Nangis lagi. Wekk I'm weak.

Day Four :
Nangis lagi tapi dah kurang. Haih memang ngengade homesick sangat mengalahkan budak form one -,- Dah tua bangke pon nak nangis lagi. It was really really resent (!) Hm.

Another Day :
I learn how to be strong. I try myself to have a lots of laughing with new nd old friends. So that it can delight my life. So on, my classmate seems to be okay but we not know how the future right? Takut indah khabar dari rupa saje -.- Later on, my roomate is quiet crazy because they were awesome and each time when I get in my cube and together with them, I can't stop laughing. They make me being under controlled XD. My homeroom is also the nice one. We can be unite in a week.

I hope I'll got a colourful life at the new places. With the new friends and the new situation in there. I'll try to be a good students. I'll make a change. Be a new nanny. Andd let the past be the past. Comes to the future with the new nanny :)

Ditto :)

Sunday, February 6, 2011

Si kecil bersuara besar ;P

Tadi Apah call. Mengucapkan katakata terakhir sebelum aku melangkah pergi dari Johor *sobsobss ayat poyossssss* Haihh sedih arrr semua nak pergi. Hehe padahal aku pon nak pergi jugak. Lepas ni sume bende tinggal kenangan je.

Oke. Aku tak tau nak cakap ape. Aku nak bebel panjang panjang tapi mase ni berjalan pulak. Aku nak tido. Esok nak bertolak ke Mrsm Tgb. Bye semuaa. Rindu aku tauu hhaa. Mesti aku rindu korang punya. Elak aku nanges je unn malam pertama kat sana. Menanggung rindu kat korang. Nyteeeeeeee.

Ditto :)

I already loosing her :((

Nur Syafiqa Bt Shaharuddin.
My ex roomate, my best friends forever, my partner problems.

Dear friends,
Antara ramairamai budak yang berhijrah dan yang stayy aku memang berat hati nak tgok Piqa pergi. Aku mcam tak nak kehilangan dia. Aku nak dia menemani harihari aku di TGB nanti dan sentiasa mendengar masalah dunia yang aku tak sanggup tanggung sorang diri. Tapi masalahnya sekarang ni dia dapat pegi Taiping. Dan petang tadi, mase tuu aku tgah tidur kat tengahtengah ruang tamu, aku dapat mesej dari dia. Mesej terakhir kott. Dia cakap dia dalam perjalanan nak pegi Taiping. Dia suruh aku doakan keselamatan dia masa pergi dan semoga dia selamat sampai. Aku dah doakan. Aku siap tambah lagi supaya dia dipermudahkan segala urusan kat sana. Walaupun dia kate yang dia takde barang kenangan untuk aku simpan, aku tak kisah. Sebab masa first time aku menjejakkan kaki ke Mrsm Pontian, orang first yang aku bagi hadiah masa birthday ialah Piqa. Aku bagi bear sebab aku tahu yang dia ni memang hantu bear. Then masa birthday aku dia bagi bear jugak. Aku simpan bear tuu bebaik kat dalam drawer. Siap aku tambah pewangi loker lagi dalam tuu. Biar wangi segar bugar sepanjang hari.


Dekat bear tuu aku bagi nama "Pyrutt" gabungan Piqa+Parutt. Hhaa banyak sangatt memory aku ngan dia. Aku paling ingat yang time nak cuti after PMR uhh. Aku ngan Piqa makan 3 bungkus manggi 3 rasa. Time ni pagi lepas breakfast kat ds. Then petang tuu kitorang lapar *haihh susah ni kalau roomate kuat makan* aku ngan Piqa pergi AP amek air panas masak maggi ruski pulak. Airnye nesvita chocolate 2 peket yang dah expired. Hamek kw sakit perot aku. Piqa tak saket perot sebab dia tak minum pon air tuu. Aku sorang je yang melantak. Pastuu aku ingat lagi Piqa saket perot gilagila sampai muntah 7 kali. Rupenya dia salah makan sebab semalamnya dia pegi melantak takoyaki. Then bapak dia tak kasik dah beli takoyaki kat Billion tu lagi. Tapi Piqa nih sengal dia pegi beli lagi before dia berhijrah ke Taiping hari tuu. Lantak kau laa budak naseb bek tak meragam perotnye.


Tarian matahari, tarian bulan nd tarian bintang. Tarian matahari aku buat coz nak berhentikan hujan. Time uh aku start dulu kat court netball. Yang si Aien ngan idea gila sesuke hati menambah tarian bulan nd bintang. Yang Piqa menggabungkan 3 elemen tarian tuu sambil nyanyi lagu Gee. Hentah pape. Tapi nanti aku dah tak dapat tengok sume tuu. Oke relaksssss jangan meleleh ye air mata.


Kepada Piqa :-
Selamat tinggal. Selamat berhijrah. Selamat memulakan hidup baru. Selamat berkawan dengan kawan baru di sana. Selamat datang hantu yangg akan kacau kw tido tiap malam. Selamat menjadi ahli kadet polis yang cemerlang, gemilang, terbilang. Selamat makan daging landak. Selamat berjauhan ngan family. Selamat berjauhan ngan kawankawan. Selamat menjadi budak yang alim. Err tuu je tak tau selamat ape lagi dahh. Take a good of care there. I love you forever nd everevereverever <3
Ditto :)

Missing :(

I miss the time when we laugh together
I miss the time when we cry
I miss the time when we walk
I miss the time when we had a fight
I miss the time when we eat
I miss the time when we sharing a hot storyy
I miss the time when we had a wrong things together
I miss the time when we sleep
I miss the time when we gossip each other
I miss the time when we dogging each other
I miss the time when we run in the morning
I miss the time when we pray
I miss the time when we playing netball
I miss the time when we sing along
I miss the time when we dancing
I miss the time when you are with me, sharing something together and now I am very miss the moments so badly :(


I hope you guys are in front my eyes now.
I need you guys to hold me to the right ways.
I wanted all of you hearing my heart crying.
I wanted you guys to swim and searching an expensive love inside of my soul.
I hope you're not forget our memory.
Every minutes that we've done together are the precious things in my life.
No one can get it back.
Because it was an unforgetful history and it will be a permanent memory in each of our mind.


Good bye friends.
No matter what,
I Love You so very very muchmuchmuch <3.

Ditto :)

Thursday, February 3, 2011

Syahid

Tadi, aku on9 fb. Then main chat ngan Faiqah nd Pak teh kat Ex 7th batch Mrsm Pontian tuu. Then tetibe kuar topik pasal syahid syahid ni. 

"Syahid dunia dan Akhirat ialah syahid dalam pertempuran menentang musuh di medan pertempuran kerana menegakkan kalimah Allah. Orang yang mati syahid sebegini tidak perlu dimandikan dan tidak perlu disolatkan menurut jumhur ulamak. Di Akhirat nanti ia akan memperolehi balasan istimewa dari Allah SWT. Ia juga selamat dari soal kubur.

Syahid pada hukum dunia ialah orang yang mati kerana berperang menentang orang-orang kafir tetapi telahpun mendapat gaji dari peperangan yang dilakukannya atau mendapat bahagian harta rampasan dari peperangan tersebut atau orang yang mati kerana memerangi golongan kafir dalam keadaan riya' dan lain-lain.

Syahid pada hukum Akhirat ialah seperti orang yang dibunuh secara zalim, orang yang mati kerana mengalami penyakit dalam perut, orang yang mati kerana penyakit taun, orang yang mati tenggelam, orang yang mati dalam keadaan dagang / musafir, orang yang mati dalam keadaan menuntut ilmu, orang yang mati kerana menahan rindu, mati kerana melahirkan anak dan sebagainya. Di dunia orang ini dikafan dan disolatkan. Di Akhirat ia akan mendapat pahala khusus dari Allah."


Dipetik dari Google : http://kembaralink.14.forumer.com/viewtopic.php?t=114

Ditto :)

Best Moment Ever :)

Tadi kan kan kan kan kan kan kan kan aku kuar g cs bersama-sama budak budak ni. HHaa best gila nd tapi tak puas lah sebab kuar tadi macam sekejap je. Tadi macam biasa, date hhee and kitorang sume tgok movie cite KHURAFAT. Ohh memang best plus macam vavi sebab dia ade banyak menonjolkan aksi aksi seram dan terkezutt. Oleh itu adalah disarankan kepada ibu ibu mengandung dan golongan yang berpenyakit jantung, darah tinggi, kencing manis, HIV dan sebagainya untuk tidak tengok. HHaa memandai je aku ni -,- Taklah senanye movie tu berlabel PG13 (Children under 13 not admitted unless accompanied by an adult) *google search hhee . Haa ape lagi, mari serbu ramai ramai pergi ke shopping complex terdekat YANG ADA PAWAGAM SAHAJA dan terus beli tiket wayang untuk menyaksikan filem anak Datuk Yusof Haslam nih, iaitu Khurafat. EHH kaw ni kalau pergi Tesco ke Giant ke memang sampai kw tua laa tak dapat tengok sebab dorang mane ade panggung wayang =='



Then kitorang jalan jalan. Tadi aku belikan untuk Piqa nd Mai stripe love love and aku bagi Apah key chain gambar anak patung Mr. Bean. Simpan baik baik heh aku tau mase korang kawin nanti aku nak tengok mende alah tu korang pegang. Kalau hilang sekor sekor aku campak masok gaung. Hah yang budak pakai cardigan belang belang tu pon same. Baju tu jangan buat kain burok tau. HHee tengss heh Amin sebab habiskan popcorn aku. HHee walaupon beg kau sampai lekit lekit. Yang pasti lekit lekit bukan sebab popcorn aku tapi sebab popcorn Apiz nd Nasrah. Then makan sesame kat foodcourt Kotaraya. Asek makan kat situ jee sebab mc'd sume dah penoh. Haihh sedih sedih.



Then terpakse balek awal pulak. Sebab si jendol ni nak balek kampong. Tak sempat nak jumpe Apah. :(((( Takpe lahh tapi tadi dah call dye. Btw hari ini sangattt best dan aku telah diberi peringatan supaya tidak melupakan tarikh yang indah lagi bermakna manis bak gula-gula ni. HEE ^^



Tengsss bagi yg kuar tadi. Lalat, Dinie, Akim, Nard, Ieka, Zai, Razin, Eg, Apiz, Nasrah, Sean, Nasreen, Amin, Faris, Qayyum, Apah, Mai, Yazid, Piqa, Parut, Peah, Intan, Shaa, Hazim, Zakiah, Bedah, Pipah, Ninol, Pijai, Tencho , Fahmi, Ayam, Chipmunk, Iera, Raez, Niera, haihhh ramai lagi lah. Tak ingat dahhhh -,-

Ditto :)

Tuesday, February 1, 2011

Walking walking together gather

HHaa ayat BI aku memang tak leh pakai. Tadi penat wehh jalan-2 pusing Angsana then pegi JTC pulak. Macam-2 lah kan aku beli. Hah pompuan kalw diberi kesempatan untuk bershopping memang tak hingat dunia. Haha aku pon same je ngan dorang ni. Yang kedai sale-2 sume aku masok. Yang barang comel comel sume aku belek, beli tak ahh. Yang agak agak bergune untuk mase depan tuu ade ar siket aku beli. Jalan habis dah melecet kaki aku. Kasut baru la katekan. Lupe pulak nak gigit kat blakang kasut tuu.



Esok aku nak kuar g cs pulak. Ngan kawan kwan plus budak gendut busuk tu. Pastu hari Khamis pulak nak kuar g JTC tgok wayang lagi. Haihh busy betol aku minggu ni tak tau nape. HHaa poyoss ahh ayat aku memang mintak pelempang. HHee tak sabonyee nak pegi TGB *tetibe. Barang aku sume dah kemas. Baju sume dah lipat. Makanan sume dah beli. Beg bagasi bagasi sume dah disusun. Tinggal angkat masuk boot nd bergerak ke melaka. Alahai semangat gile aku. Berkobar kobar tak sabar nak pegi sane. Aku nak tengok tempat plus bangunan bangunan je orang yang ade kat situ aku tak nak tengok.


Nak tau tak, aku mengidam kat satu bende ni. Kek secret recipe. Muahahaha kalw dapat ade orang belanje ni memang tak kan ku lepaskan!!!!

Ditto :)

Selamat menginjak ke hari tua :)

Ehem ehem.
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you,
Happy Birthday to you, you, you, ndd you,
Happy Birthday to you!!
(Cube korang bayangkan aku nyanyi lagu ni sambil makan lolipop plus kunyah chewing gam nd nyanyi macam Ning Baizura yang tengah syok mengajar orang ochestra)
HEE ^^

Di sini saya ingin mengucapkan jutaan million billion selamat bertua-2 beramai-2 bersama-2 kepada 
Muhammad Hafeezi Bin Ramli 
(Ehh dye ni sape hah? tak kenal) HHaa
Muhammad Narullah Bin Mustafa 
(Ohh si kacak ni nak makan maggi sama-2 lagi tak? Special punye aku amek kari kaw kaw untok kau)
Nor Asyikin Binti Misni 
(Aku layak tak untuk menjahit Onyet kw yg hari-2 accident tuu?)
Akmal Mustakim Bin Mohd Effendy 
(Jage Piqa baik-2! Ade parut siket kat muke dye siap kw aku campak masuk loji)

Semoga anda semua baik baik sajaa.
Semoga anda semua cepat-2 gemok.
Semoga anda semua ramai peminat di tempat baru (Lagi-2 yang tulisan berblue-2 tuu).
Semoga anda semua tiada penyakit kecuali batuk, demam dan selsema.
Semoga anda semua cepat tinggi.
Semoga anda semua dimurahkan rezeki dan tidak mengharap akan rezeki yang tak akn turun dari langit.
Semoga anda semua meraikan hari lahir anda yang ke enam belas ini dengan penuh meriah kerana tempiasnya Chinese New Year.
Semoga anda sentiasa berada di kalangan orang orang yang beriman.
Semoga anda semua mendapat pasangan hidup yang secocok dangan anda (Yang biru tuu tak payah risau).
Semoga tahun ini berat badan anda bertambah dengan mendadak dan lagi mulia sekiranya berat badan anda melepasi tahap BMI yang maksimum! WOW!
Semoga anda tahu yang anda sudah tua.
Semoga tahun ini akan banyak arnab yang datang rumah anda dan sukarela untuk dibuat daging korban.
Semoga tahun ini anda punye ex ex couple anda akan mencari anda dan meminta untuk menyambung hubungan yang sudah lama terputus dulu.
HHAA gile heh aku malam ni?


I'm totally being crazy this tonight because my creative plus inovative idea just like a hot and crunchy popcorn.I had a lot of idea to share with you guys but? Erghh dah lah aku rase aku patot tido je skunk ni sebelom hal yang lebih parah berlaku.


EHHHH kejap! Aku pegi sebok sebok mengewish orang tu tapi aku lupe pulak untuk menyampaikan satu informasi terkini yang sohih lagi tepat yang bahawasanya budak empat orang kat atas ni hari lahirnya tidak jatuh pada hari yang sama. Ahh sure sure korang pusing kepala pening penong lalat tengok ayat aku yang macam hape ni. Oke senanye aku just nak cakap yg bedey si biru and si pink pink tu jatuh pada tanggal tiga puluh satu haribulan satu manakala yang si merah nd si hijau tu aku rase dorang tak nak kuar kat dunie ni saing ngan si biru ngan si pink lah so dorang da pakat nak lahir sesame iaitu pada satu haribulan dua. Tahaun bape? kau kire ahh two zero one one minus one nine nine five equal to tetttttttttttttttt.


Oke selamat malam dunia. Aku nak tido untuk jangke mase yang agak panjang iaitu lima jam. HHee harap maklum assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaa.


P/s : Aku macam terperasan yang hari ni aku terover excited pulak. Kenape yey? Maybe sebab perot dah penoh macam tong kot sebab tu gile semacam je aku ni. Bak kate nenek aku " Gendang gendut tali kecapi kenyang perot suke hati. Yipppppppieeeeeeeeeee ^^"

Ditto :)